deheerenvan17 koffiewinkel in veenendaal

De criteria voor het maken van perfect melkschuim

×
Ga terug naar het overzicht

Het belangrijkste criterium voor het maken van fijn en romig melkschuim is de melktemperatuur die tussen de 4 en 8 graden Celsius moet liggen.


Het soort melk en het vetgehalte van de melk hebben vrijwel geen invloed op het melkschuim. Voor de consistentie van het melkschuim is niet het vetgehalte, maar het eiwitgehalte van de melk van belang. Volle melk, magere melk, geitenmelk of schapenmelk – al deze melksoorten kunnen worden gebruikt om een goede melkschuimconsistentie te verkrijgen.


Zelfs sojamelk kan worden opgeschuimd. Vanzelfsprekend verschillen de diverse melksoorten in smaak. Het is een kwestie van voorkeur welke melksoort u kiest om uw favoriete koffiespecialiteit met melk te bereiden.

Ga terug naar het overzicht
9.8
De waardering van www.deheerenvan17.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 422 reviews.