deheerenvan17 koffiewinkel in veenendaal

Wat is Café del Mar?

×
Ga terug naar het overzicht

De Missie van Café del Mar: Eerlijke Handel en Duurzaamheid

Café del Mar brengt niet alleen heerlijke koffie naar je kopje, maar ook een stukje rechtvaardigheid en duurzaamheid. Met een assortiment van drie verschillende koffies biedt Café del Mar niet alleen diverse smaken, maar ook een unieke kans om bij te dragen aan eerlijke handel en duurzame ontwikkeling. In dit artikel duiken we dieper in op wat Café del Mar te bieden heeft en hoe de koffiebijdragen een verschil maken in Midden- en Zuid-Amerika.

Bij Café del Mar draait het niet alleen om het aanbieden van hoogwaardige koffie, maar ook om een ethische benadering van handel en productie. Alle koffies in het assortiment zijn op hun eigen manier Fair Trade, wat betekent dat elke aankoop een bijdrage levert aan de projecten van Stichting Solidaridad in Midden- en Zuid-Amerika.

Fair Trade Koffies met Verschillende Smaakprofielen

Café del Mar biedt een scala aan koffiesoorten met biologische en Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen. Of je nu van donker of licht gebrande bonen houdt, of een voorkeur hebt voor een fruitig of kruidig smaakprofiel, Café del Mar heeft voor elk wat wils. De zoektocht naar nieuwe, eerlijke koffiebonen is een continu proces, omdat het merk zich inzet voor de hoogste kwaliteit en duurzaamheid.

Rios del Inka, Peru: Een Duurzaam Project

Sinds 2018 ondersteunt Café del Mar, samen met klanten en Stichting Solidaridad, een samenwerkingscoöperatie van 105 koffieboeren in de regio Chontali, Peru. Het doel is niet alleen het verhogen van de koffieproductie, maar ook het toepassen van klimaatslimme werkwijzen met behulp van het Climate Smart coffee-model.

Lage Impact en Duurzame Methoden

Stichting Solidaridad heeft bewezen methoden ingezet om koffieplantages bestand te maken tegen klimaatverandering. Commerciële hout- en fruitbomen worden geplant om de koffieplantages beter te beschermen. Daarnaast wordt perkamentkoffie verkocht om een competitieve prijs en leefbaar inkomen voor de gezinnen van de coöperatie te realiseren. Duurzame afvalverwerking is ook een prioriteit om de bodemkwaliteit te verbeteren.

Opleiden van Vrouwelijke Koffieboeren

Een specifiek aandachtspunt van het Rios del Inka-project is het opleiden van vrouwelijke koffieboeren. Dit draagt bij aan gendergelijkheid en heeft tot eind 2022 al meer dan 145 families bereikt. Vrouwelijke trainers uit de coöperaties spelen een cruciale rol in het bevorderen van de rol van vrouwen in de familie.

Ga terug naar het overzicht
Café del Mar

Het assortiment van Café del Mar

Peru Verde

Ons parade zeepaardje! Deze Single Origin is Fair Trade, Organic gecertificeerd en 100% Arabica. Deze koffiebonen zijn afkomstig uit het Andesgebergte in Peru wat zorgt voor een volle en zoete smaak met nuances van citrus vruchten, zoethout en salmiak.

Café del Mar Nero

Nero

Onze allemansvriend! Deze melange is Fair Trade, Dark Roast en 100% Arabica. De koffie komt deels uit de vulkanische hooglanden van San Marcos, Guatemala en deels uit de regio Santos, Brazilië. Door het uitgebalanceerde recept is de Nero op ieders smaakpalet af te stemmen; wel zo prettig.

Café del Mar

Santos Tenango

Onze pittige tante! Deze melange is Fair Trade, Dark Roast en 100% Arabica. Deels afkomstig uit de regio Santos, Brazilië en deels uit de Regio Huehuetenango, Guatemala. Door te melangeren tussen deze twee koffie’s en de extra donkere branding. De koffieboon kenmerkt de melange zich door een intense, kruidige smaak. Voor de koffieliefhebber die durft!

9.8
De waardering van www.deheerenvan17.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 386 reviews.