Terug naar overzicht

Eenvoudige en Effectieve Tips voor het Reinigen van je Moccamaster


Het reinigen van je koffiezetapparaat is vaak een taak die we voor ons uitschuiven. In dit artikel ontdek je hoe eenvoudig het is om je Moccamaster schoon te maken, en waarom regelmatig onderhoud belangrijk is voor de levensduur van je apparaat. Het goede nieuws is dat het helemaal niet zoveel werk is, en een grondige schoonmaakbeurt minder vaak nodig is dan je denkt.

Moccamaster Ontkalken:

Waarom ontkalken belangrijk is:
Kalkaanslag in je Moccamaster is slecht voor het apparaat en kan de smaak van je koffie beïnvloeden. Het is essentieel om je koffiezetapparaat regelmatig te ontkalken.

Hoe vaak ontkalken:
Advies is om het apparaat na ongeveer 100 keer koffiezetten te ontkalken, wat neerkomt op ongeveer eens in de 3 maanden bij dagelijks gebruik.

Ontkalkingsproces met Durgol:
Moccamaster adviseert het gebruik van Durgol, een universele snelontkalker. Vermijd producten met citroenzuur, omdat deze schade kunnen veroorzaken. Voeg 1 à 2 kopjes Durgol toe aan het waterreservoir, verdun met leidingwater, zet het apparaat aan en spoel daarna grondig met water.

Moccamaster Reinigen:

Waarom reinigen cruciaal is:
Een grondige reiniging met Clean Drop verwijdert vuil en koffieresidu, waardoor de kwaliteit van je koffie behouden blijft.

Hoe vaak reinigen:
Moccamaster adviseert om elke 100e koffiezetbeurt je apparaat te reinigen met Clean Drop.

Reinigingsproces met Clean Drop:
Meng 1 zakje Clean Drop met 1 liter water in een schone kan. Giet dit mengsel in het waterreservoir en laat het apparaat draaien. Spoel na met schoon water.

Extra Tips voor Specifieke Reiniging:

Glaskan Reinigen:
Gebruik geen vaatwasser, maar vul de glaskan met heet water en voeg een vaatwastablet toe. Laat een uur weken en spoel af.

Thermoskan Reinigen (KBGT):
Gebruik dezelfde methode als bij de glaskan voor het reinigen van de thermoskan.

Roestproblemen:
Bruine aanslag in je Moccamaster is waarschijnlijk geen roest. Reinig met een zachte borstel of gebruik Durgol-ontkalker als nodig.

Groene Aanslag:
Gebruik Clean Drop om groene aanslag, veroorzaakt door daglicht, te verwijderen. Spoel het apparaat grondig na.

Conclusie:
Door regelmatig je Moccamaster te ontkalken en reinigen met de juiste producten, behoud je niet alleen de levensduur van je apparaat, maar geniet je ook keer op keer van heerlijke koffie. Maak deze taken onderdeel van je routine en zie het verschil!

Terug naar overzicht
De waardering van www.deheerenvan17.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 448 reviews.