China Yirong – Koffie – Mocca D’Or – Specialty

Vanaf  25,45 incl. BTW
China Yirong Mocca D'Or

China Yirong; onze nieuwe specialty. Deze mooie koffie is een washed koffie, bestaande uit 100% Arabica bonen. De koffie groeit op een hoogte tussen de 1300 en de 1600 meter en wordt geoogst van oktober tot en met maart. Deze koffie uit China heeft een zacht, zoet karakter waarbij de fruittonen van bessen en rozijnen mooi in evenwicht zijn met de nuances van melkchocolade en walnoten, deze koffie is geschikt voor alle koffievarianten.

8 kilo 10%
4 kilo 7.5%
  • JURA Premium Partner
  • Exclusieve thee, koffie & bonbons
  • Unieke en smaakvolle geschenken
  • Winkel in Veenendaal
China Yirong Mocca D'Or
Premium Icon 2

JURA koffiemachines

Premium partner

Koffiebonen icon

Koffie, thee en bonbons

Exclusieve producten

Perfecte geschenken

Uniek en smaakvol

Onze winkel

In hartje Veenendaal

Product omschrijving

Toen Jane Luo en haar man in 1987 begonnen met het verbouwen van koffie op de Yirong Farm was hun koffie één van de eerste koffies die werden verbouwd in Menglian, een dorp in Yunnan. Vandaag, meer dan 30 jaar later, werkt hun dochter Jean Luo samen met haar moeder Jane om de volgende stap voorwaarts te zetten en hun bedrijf uit te breiden voor export.

Er wordt compost gebruikt om de koffieplanten mee te bemesten, waardoor er minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn. De boerderij wordt het hele jaar door bewaterd door een bergbron. Hoewel de koffie het belangrijkste gewas is dat in Yirong wordt verbouwd, verbouwt de boerderij ook thee en mais.

De koffiebes wordt selectief met de hand geplukt en vervolgens gepulpt op een mechanische pulper. De koffiepulp wordt vervolgens gedurende 24-30 uur gefermenteerd in met tegels beklede betonnen tanks.

Gebrand door Mocca d’Or