Ecuador Coffea Canephora (100% Robusta) – Koffie – Mocca d’Or

 12,99 incl. BTW

Ecuador is een 100% Coffea Canephora (Robusta). De smaak van deze koffie is friszoet en zacht, met mooie nuances van mango, bosvruchten en melkchocolade. Deze koffie is heerlijk als espresso, maar komt ook tot zijn recht in een filter.

Verpakt per 250 gram

Op voorraad

Verkrijgbaar : Alle winkels en online
8 kilo 10%
4 kilo 7.5%
  • JURA Premium Partner
  • Exclusieve thee, koffie & bonbons
  • Unieke en smaakvolle geschenken
  • Winkel in Veenendaal
Premium Icon 2

JURA koffiemachines

Premium partner

Koffiebonen icon

Koffie, thee en bonbons

Exclusieve producten

Perfecte geschenken

Uniek en smaakvol

Onze winkel

In hartje Veenendaal

Product omschrijving

Onze nieuwste Limited Edition is wel een héle bijzondere; deze koffie uit Ecuador is een 100% Fine Robusta. Waar je normaal in Robusta koffie veel aardse en kruidige smaken vind, is dit in Fine Robusta niet aan de orde. In Fine Robusta vind je vaak mooie zachte smaken en is deze Ecuador Fine Robusta bovendien erg fruitig van smaak.

Deze Ecuador Fine Robusta is een 100% Coffea Canephora.

Variëteit : Napo Payamino

Proces: Natural Anaerobic

Smaak: friszoet en zacht

Nuances: mango, bosvruchten en melkchocolade

Geschikt voor: alle zetmethoden

Regio : Loreto, Orellana | Producent : Chakra Warmi | Hoogte : 350 – 550 meter | Oogst : juli – oktober

CHAKRA WARMI

Onze Ecuador Fine Robusta wordt geproduceerd en verwerkt door vrouwencoörperatie Chakra Warmi. Deze vrouwen werkt samen om het volume en de internationale markt van goede Robusta én Fine Robusta te bereiken. Ze zijn zeer actief en werken nauw samen met hun families, buren en andere boeren uit de regio. In totaal werken ruim 400 gezinnen uit 51 gemeenten met deze coörperatie samen.

Chakra Warmi organiseert ook trainingen en workshops voor andere koffieproducenten om de productie te verbeteren en de beste koffie te krijgen. Ze kopen alleen maar de beste rode koffiebessen in, waardoor goede kwaliteit in het kopje verzekerd is. Deze vrouwencoörperatie organiseert ook veel sociale projecten met haar producenten, van medische zorg tot empowerment workshops voor vrouwen.

LATITUD 0°; PRODUCEREN IN HET AMAZONEGEBIED VAN ECUADOR

Mocca d’Or kkopt deze Ecuador Fine Robusta in via Latitud 0°. Zij werken samen met inheemse gemeenschappen uit het Amazonegebied. Deze gemeenschappen produceren een van de beste Coffea Canephora’s, beter bekend als Robusta. Hier zijn de boeren Kichwas (inwoners uit deze regio) en bevinden zich in het noordelijke deel van het Ecuadoraanse regenwoud in het Sumaco Biosphere Reservaat (Geopark). Latitud 0° bouwt niet alleen een commerciële relatie op met de gemeenschap, maar investeert ook in hun trainingen en ethische landbouw.

Bosbehoud en duurzaam produceren zijn een must om de klimaatverandering aan te pakken. Latitud 0° zet zich in voor het bevorderen van milieuvriendelijke landbouwpraktijken en een inclusief werkbeleid dat ook het lokale levensonderhoud in Ecuador versterkt. Zo ondersteunen zij agroforestry bij de koffieproductie en het Chakra-systeem dat wordt beoefend door Kichwa-families in de regio.

In Ecuador hebben vrouwen een sterke participatie in de landbouw, maar worden ze niet betrokken bij het nemen van beslissingen of de financiën van het bedrijf. Latitud 0° stelt vrouwen in staat hun bedrijf te leiden en actief deel te nemen aan economische transacties die de onafhankelijkheid van vrouwen en eerlijke handel bevorderen.

Ervaar deze unieke koffie zelf!