Cascara – Helsar De Zarcero – Costa Rica
Cascara thee is fruitig, helder en bloemig, met smaken van cranberry, meloen en hibiscus. Daarnaast is Cascara is rijk aan antioxidanten. Cascara is zowel warm als koud heerlijk als thee.
Verpakt per 25 gram.
4 zakjes | 10% |
3 zakjes | 5% |
JURA koffiemachines
Premium partner
Koffie, thee en bonbons
Exclusieve producten
Perfecte geschenken
Uniek en smaakvol
Onze winkel
In hartje Veenendaal
Product omschrijving
Wanneer koffie wordt verwerkt, is de schil van de koffiebes meestal een bijproduct van het proces en wordt daardoor weggegooid bij het afval. In samenwerking met de Universiteit van Costa Rica heeft Ricardo Perez Barrantes de mogelijkheid om met behulp van moderne technologie en pasteurisatie food-grade cascara te maken, waar thee van kan worden getrokken! Op deze manier wordt een product wat normaal gesproken weg wordt gegooid toch nog gebruikt.
Cascara thee is fruitig, helder en bloemig, met smaken van cranberry, meloen en hibiscus. Daarnaast is Cascara is rijk aan antioxidanten. Cascara is zowel warm als koud heerlijk als thee.
Producent: Ricardo Perez / Marvin & Felipe Barrantes
Regio: West Valley, Costa Rica
Variëteit: Caturra, Catuai, Villalobos
Proces: ontpulpt/gepasteuriseerd/gedehydrateerd
Hoogte: 1700 meter
Receptuur Cascara thee:
– Voeg 5 g van de cascara toe aan een theepot of French Press
– Giet 250 g heet water in de theepot of French Press en start je timer.
– Laat dit trekken gedurende 4-5 minuten.
Eigenschappen
Smaakprofiel |
---|