Filters
Merk

Bredemeijer

Een Bredemeijer® theepot staat goed in elk huishouden en is een blikvanger in ieders keuken. Deze dubbelwandige theepotten zijn een begrip onder theeliefhebbers. Dankzij de dubbelwandige constructie blijft uw thee namelijk tot wel een uur lang warm, terwijl de smaak behouden blijft.

Bij aanschaf van een dubbelwandige theepot krijgt een passend filter cadeau!

Resultaat: 1–36 van 39

De historie van Bredemeijer

De historie van Bredemeijer gaat terug naar 1914. In dat jaar richtte de heer G. Bredemeijer een metaalwarenfabriek op voor producten voor huishoudelijk gebruik. De fabriek werd gevestigd in het centrum van Nederland in het oude centrum van Hilversum en in de beginperiode lag de nadruk op de productie van kolenkitten, kandelaars, rookstandaards en metalen bloempotten. Deze producten vonden gretig aftrek in binnen- en buitenland en al snel werd het assortiment verder uitgebouwd met andere producten voor in het huishouden. Denk aan warmwaterbordjes, tabaksdozen, koffiepotten en haardketels, maar ook de bekende maggihouders en Suko suikerdispenser.

Een goede keuze

Na de Tweede Wereldoorlog verlegde Bredemeijer® de focus naar toebehoren voor thee, inspelend op de vraag uit de markt. Deze specialisatie bleek een goede keuze.

Revolutionaire theepot

In de jaren ‘50 ontstond het idee om een revolutionair type theepot te maken. Eentje die de thee langer warm en op smaak zou houden. Het idee voor de dubbelwandige theepot was geboren. Een ingewikkeld procedé werd ontwikkeld om dit idee ook daadwerkelijk gestalte te geven. Een procedé dat bestaat uit maar liefst 140 stappen. Het allereerste dubbelwandige model theepot bestaat nog altijd. Uiteraard zijn daarnaast veel nieuwe modellen aan de collectie toegevoegd. Bijvoorbeeld de Duet® Bella Ronde en de Minuet® Santhee, inmiddels echte klassiekers!

Start keramieke theepot

In de jaren ’70 werd naast roestvrij staal gestart met de productie van keramieken theepotten voorzien van een mantel om de thee langer op temperatuur te houden. De Cosy® is het eerste model dat in de fabriek ontwikkeld werd. Deze theepot bestaat uit een ronde keramieken binnenpot en een openklapbare roestvrij stalen mantel aan de buitenzijde. Voor de liefhebbers van strakkere vormen werd later volgens hetzelfde principe de serie Cosy® Manto ontwikkeld.

100 verschillende theepotten

Vandaag de dag telt de collectie van Bredemeijer® een kleine 100 verschillende theepotten in een grote variëteit aan materialen, van roestvrij staal tot gietijzer en van keramiek tot hittebestendig glas. Voor elke smaak is er wat wils. Naast theepotten brengt Bredemeijer® ook een uitgebreide collectie aan accessoires die de perfecte hulp bieden bij het maken van een goed kop thee. Denk aan filters, glazen en onderzetters. Bredemeijer® verkoopt haar producten wereldwijd.